Ride Like a Viking


LightWeb
En Praktisk Metode
 

Den praktiske metoden for å oppnå enhet med hester handler ikke om å jage hesten rundt til den viser tegn på underdanighet, det handler heller ikke om å legge hesten i bakken som en rask løsning på "alt". Metoden handler om å si ja i stedet for nei, og å følge opp signaler i en kontekst av fred og forståelse
 
Hester er eksperter på å lese kroppsspråk, fordi det er slik de kommuniserer med hverandre. De oppfatter lett våre følelser og vår energi, ikke nødvendigvis ved å lukte det, men fordi våre følelser påvirker våre handlinger og måten vi gjør ting på, dvs kroppsråket vårt.
 
Den første delen av metoden er å sette en kontekst av fred og forståelse, og det er vår jobb. Det neste trinnet er å lære hesten å respondere på vårt kroppsspråk. Når det gjøres på en oppmerksom og systematisk måte, vil det ikke oppleves som en fornærmelse av hesten. Hester flytter hverandre rundt med kroppsspråk hele tiden, enhver hest som har hatt interaksjon med andre hester forstår dette språket. Men de er også veldig gode til å lese den emosjonelle konteksten bak våre signaler, er det en begrensning "ikke gjør det", eller er det et spørsmål, "ja gjør gjerne dette" ... Å bli klar over konteksten vi setter er trolig vårt største ansvar som hestetrenere, fordi vi allerede gjør det, uansett om vi er klar over det eller ikke.
 
Den første delen av treningen handler om at du blir klar over hvilke følelser hesten din bringer frem i deg og hvordan du kan føle annerledes, og dermed også opptre annerledes, hvis det er nødvendig. Ofte er det oss selv som står i veien for den progresjonen vi ønsker å oppnå, derfor er det lurt å ta en titt på hva som foregår her. 
 
Når dette er på plass, starter den praktiske metoden med enkle, men effektive øvelser som du kan gjøre med hesten din. Målet med øvelsene er å få hesten til å svare på ditt kroppsspråk, både på nært hold og på avstand. Øvelsene vil også gjøre deg bedre til å følge opp signalene dine, og bli mer ærlig. Timingen for din ettergift vil også bli mer presis, og du blir dermed mer effektiv når du lærer hesten din noe. Når dette er installert, kan vi begynne å jobbe med hva hesten din føler og hvordan du kan balansere dette. Hesten din kan trenge mer fremdrift og glede i livet, det kan ha behov for tydeligere grenser, dypere avslapping eller hjelp til å takle en verden full av av distraksjoner og skumle gjenstander. Det kan også være en kombinasjon av mer enn én ting. Det er her vi kan begynne å bruke godbiter og lek som treningsverktøy for motivasjon og terapi. Avhengig av den enkelte hest og dens behov.
 
  

© LightWeb